Mi ez?

Mire jók a KőPakk termékek? Mit kell velük csinálni?

Röviden:
A KőPakk egy különleges lábtornáztató és talpmasszírozó termékcsalád.

Lépegetni kell a KőSzőnyegeken, testsúlyunkat ráhelyezve megmasszírozni a lábunkat. Persze a gyerekek nagyon gyorsan kitalálnak egy sor más lehetőséget is, hogyan lehetne játszani velük. :)
Használjuk minden nap, helyezzük a KőPárnákat a lakás olyan pontjaira, ahol egy nap többször megfordulunk, és rutinszerűen profitálhatunk a masszázsból.


Hosszan:

Évmilliókon keresztül egyenetlen talajon, mezítláb jártunk, ehhez alkalmazkodott a váz- és izomrendszerünk, így most is nagy szükségünk lenne a talpunk aktív használatára. A vízszintes, sima járófelületek és a lábbelik elterjedése egy sor mozgásszervi panasz megjelenését eredményezi: hát- és derékfájás, csípő és váll problémák, lúdtalp, egyenetlen járás, ebből adódóan porckopások... Egyes kutatások szerint a lakosság nagyjából 80%-át százalékát érintik ezek a panaszok valamekkora mértékben, ezért fontos a megelőzésre helyezni a hangsúlyt: javasolt a lábtorna gyermekkorban vagy panasz esetén, illetve a minél gyakoribb természetes talajon való járás.

A göröngyös, kavicsos, füves felület

  • erősíti a talp izmait és a szalagokat

  • javítja az egyensúlyérzéket

  • pozitívan hat az idegrendszerre, mivel stimulálja a reflexpontokat

  • serkenti a talp vérkeringését

  • átmozgatja a vádli izmait, ami a vénákra, visszerekre fejti ki pozitív hatását

  • gyorsítja a teljes anyagcserét

  • megakadályozza a lábfejboltozat süllyedését

  • még felnőtt korban is enyhítheti a deformitásokat


Sajnos az évben nagyjából 3 hónap van, amikor jó érzéssel tudunk mezítlábaskodni az udvaron/erdőben. A fennmaradó időben azonban nagyon jó szolgálatot tesz a négyévszakos, kompakt, benti mezítlábas park, ami tulajdonképpen a KőPakk alapötlete.

A szövetbe varrt kövek jól megdolgoztatják a talpizmokat, mivel a láb automatikusan egyensúlyozni kezd. Az erősödő talpizmok pedig kifejtik jótékony hatásukat az egész vázra.

Célom, hogy minden nap átélhessük a talpunk vérkeringésének üdítő felfrissítését, a pezsgést, és egy kis mentális kikapcsolódást: hogy néhány percre jobban odafigyeljünk a testérzeteinkre, valamint a gyerekeket is hozzá (vagy vissza) szoktathatjuk a tudatos jelenlétre.